1/2 l pieno,
2 stiklinių miltų,
4 kiaušinių,
druskos,
cukraus,
trupučio sviesto,
tarkuoto fermentinio sūrio.
Į d a r u i:
800 g špinatų,
100 g rūkyto kumpio,
1 svogūno,
sviesto,
sūrio,
2 kiaušinių,
2 stiklinių pieno,
2 šaukštų miltų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, pieno, kiaušinių, druskos užmaišykite blynų tešlą ir iškepkite plonus blynus. Į nedidelę riebalais pateptą formą blynus dėkite pakaitomis su špinatais. Įdaras: gerai nuplautus špinatus ištroškinkite, pertrinkite per sietelį, sudėkite pakepintą su kumpiu svogūną ir tirštą pieno padažą (miltus pakaitinkite riebaluose ir praskieskite pienu).
Maišydami sudėkite trynius ir kiaušinių baltymus. Blynų tortą apibarstykite tarkuotu sūriu, apdėliokite sviesto gabalėliais ir kepkite orkaitėje. Iškeptą papuoškite žalumynais.