2 ir 1/2 stiklinės miltų,
1 šaukšto cukraus,
60 g sviesto,
2 kiaušinių,
3 trynių,
1 stiklinės pieno,
50 g mielių,
1 šaukšto acto arba spirito,
aliejaus virti,
miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Iš mielių, cukraus, dalies miltų, pieno paruoškite raugą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kiaušinius, trynius ir cukrų ištrinkite ant garų, įberkite žiupsnelį druskos. Į likusius miltus supilkite pieną, raugą, lydytą sviestą, ištrintus kiaušinius ir actą.
Užminkykite tešlą (neturi lipti prie rankų), palikite šiltoje vietoje kilti. Kai padvigubės, darykite kamuoliukus ir dėkite ant pabarstytos miltais lentos. Palikite dar kartą pakilti. Spurgas leiskite į karštą aliejų.
Virkite pavartydami, kol parus iš visų pusių. Išgriebtas spurgas nusausinkite ant sugeriamojo popieriaus, pabarstykite miltiniu cukrumi. Spurgas galite taisyti su uogienės ar džemo įdaru.