T e š l a i:
1 stiklinės bulvių košės,
3 kiaušinių,
1 smulkinto pakepinto svogūno,
žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių),
1 stiklinės rūgpienio arba kefyro,
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto krakmolo,
100 g varškės,
30 g kietojo tarkuoto sūrio,
druskos,
pipirų.
K e p s n e l i a m s:
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
druskos,
pipirų,
2 kiaušinių,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti,
salotų lapų,
pomidorų,
majonezo,
natūralaus jogurto ir
žalumynų padažui.
GAMINIMAS:
Išmaišykite tešlą iš jai skirtų produktų. Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, ją patepkite aliejumi ar lašinių gabaliuku ir šaukštu pilkite tešlą. Kepkite, kol gražiai apskrus. Paruoškite kepsnelius. Faršą pagardinkite druska ir pipirais, įmuškite 1 kiaušinį. Padarykite nedidelius kukulius, dėkite juos ant lentelės ir peilio šonu sumuškite kepsnelius.
Tada merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sumaišykite majonezą, jogurtą ir kapotus žalumynus. Blynų užkandėlę patiekite su kepsneliais, salotų lapais, pomidorais ir padažu.