Jautiena su cukinijomis ir baklažanu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena su cukinijomis ir baklažanu


INGREDIENTAI:

300 g maltos jautienos,
2-3 cukinijos,
baklažanas,
3 pomidorai,
3 bulvės,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų žalumynų,
100 g aštraus fermentinio sūrio,
30 g sviesto,
prieskonių sriubai,
aliejaus,
raudonėlio (oregano),
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti.

Vidutinio dydžio kepimo skardą ištepti 3 šaukštais aliejaus. Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiekvienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.

Kepti uždengus folija orkaitėje (virš 300°C) maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti. Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668