200 g margarino,
2/3 stiklinės cukraus,
3 šaukštai grietinės,
500 g miltų,
truputis vanilinio cukraus,
0,5 litro juodųjų serbentų uogienės (gali būti ir kita),
1 stiklinė kubeliais supjaustytų cukatų (apelsinų žievelių),
truputis džiūvėsėlių,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite su grietine. Miltus suberkite į kaupą, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę su cukrumi, sudėkite kubeliais susmulkintą margariną ir suminkykite tešlą, įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 2-3 val. laikykite šaltai.
Tada tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite ir įklokite į skardą su kepimo popieriumi. Jei tešla plyšta-nieko baisaus: skardos dugną galima iškloti ir lopinėliais juos gerai apspaudant. Ant tešlos sluoksnio pabarstykite truputį džiūvėsėlių.
Tada sudėkite uogienę, sumaišytą su cukatomis. Paviršių išlyginkite. Iškočiokite likusią tešlą ir užklokite ant uogienės sluoksnio. Tešlą subadykite šakute. Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min., kol jis gražiai parus.