P a g r i n d u i:
150 g sviesto,
4 kiaušinių,
270 g cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
1 šaukšto kepimo miltelių,
300 g miltų,
200 ml šalto pieno,
50 ml šilto pieno,
3 šaukštų kakavos miltelių,
1 šaukšto tirpios kavos.
G l a i s t u i:
350 g miltinio cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
3 šaukštų karštos stiprios kavos,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Išlydykite sviestą ir palikite atvėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į kiaušinių plakinį įmaišykite sausus produktus, 200 ml šalto pieno ir lydytą sviestą. Trečdalį tešlos atidėkite į kitą indą. Kakavos miltelius ir tirpią kavą sumaišykite su šiltu pienu.
Skysčiu apipilkite atskirai padėtą tešlos gabaliuką ir gerai išmaišykite. Pusę šviesios tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi padengtą 30x40 cm dydžio kepimo skardą, padenkite tamsia tešla ir vėl sukrėskite šviesios tešlos sluoksnį. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitės vidurinėje dalyje 25-30 minučių, palikite atvėsti.
Paruoškite glaistą: visus produktus sudėkite į puodą. Nuolatos maišydami kaitinkite (temperatūra žema), kol susidarys tolygios konsistencijos glaistas. Neužvirkite! Pagrindą supjaustykite kvadratėliais ir padenkite šiltu glaistu. Prieš patiekdami palikite atvėsti.