225 g rupių ruginių miltų,
225 g kvietinių miltų,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas skysto medaus,
1 šaukštas kmynų,
2-3 šaukštai sėklų mišinio duonai,
150 ml karšto vandens,
150 ml šilto pieno,
aliejaus aptepti,
7 g (pakelis) sausų mielių.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį suberkite kmynus, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol vanduo praauš. Didesniame dubenyje sumaišykite ruginius bei kvietinius miltus ir sausas mieles. Į miltų dubenį supilkite vandenį su kmynais, šiltą pieną, druską, medų ir sėklas (pasilikite viršui pabarstyti).
Tešlą nuolat padrėkindami rankas minkykite apie 15-20 minučių. Ją sudėkite į molinį ar keraminį aliejumi išteptą dubenį. Tešlos viršų aptepkite aliejumi ir palikite šiltai apie 1 valandą, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą aptepkite aliejumi, padarykite kelias įpjovas.
Pabarstykite likusiomis sėklomis-kepti reikia tame pačiame dubenyje, kuriame kilo. Dėkite duoną į šaltą orkaitę, įjunkite 200 laipsnių karštį ir kepkite apie 20 minučių, po to karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar pakepinkite 30-35 minutes.