Apie 500 g lašišos filė,
žuvies prieskonių,
pipirų,
druskos,
1 stiklinės žalių šaldytų žirnelių,
saujos mažų šaldytų morkyčių,
250 g grietinėlės,
kelių šaukštų aliejaus kepti,
5-6 didesnių bulvių,
1/2 stiklinės pieno,
20 g sviesto,
susmulkintų žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugruskite su pienu, sviestu ir smulkintais žalumynais. Lašišos filė supjaustykite kvadratėliais ir apkepkite. Šaldytus žirnelius ir morkytes išvirkite, sudėkite ant lašišos.
Supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir kelias minutes patroškinkite. Į kepti skirtą indą sluoksniais sudėkite bulvių košę ir lašišos troįkinį. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių.