300 ml kuskuso,
4 aštresnių karštai rūkytų dešrelių,
aliejaus,
1 svogūnas su laiškais,
12 vyšninių pomidorų,
1 oranžinė arba geltona saldžioji paprika.
P a d a ž u i:
5 šaukštai rapsų aliejaus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Druską ištirpinkite citrinų sultyse, suplakite su likusiais produktais ir padėkite šaltai. Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite (tiksliau-ištroškinkite) kuskusą, supilkite į dubenį. Puse padažo apšlakstykite dar karštą kuskusą, įrankiais salotoms arba didele medine šakute viską permaišykite ir padėkite šaltai.
Dešreles supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, lengvai apskrudinkite karštame aliejuje, išimkite iš keptuvės. Svogūno laiškus ir galvutę supjaustykite plonais griežinėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, išvalytą papriką supjaustykite gabaliukais. Viską suberkite ant atvėsusio kuskuso, apšlakstykite likusiu padažu. Iš apačios į viršų permaišykite ir dar šiek tiek palaikykite šaltai.