T e š l a i:
250 g miltų,
45 g cukraus,
75 g sviesto,
1 trynio,
vanilino.
Į d a r u i:
280 g riebaus varškės sūrio,
1 šaukšto cukraus,
6 g želatinos,
75 g ištirpintos grietinės,
50 g baltojo šokolado,
100 ml grietinėlės (arba pieno),
0,5 stiklinės šaldytų mėlynių,
1 skardinės braškių, konservuotų sirupe, arba
200 g šviežių braškių.
P a p u o š i m u i:
smulkių vaflinių tūtelių.
GAMINIMAS:
Ištrinkite sviestą su cukrumi, vanilinu, įmaišykite trynį, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Formą išklokite kepimo popieriumi, įdėkite tešlos lakštą, jį pabadykite šakute. Kepkite maždaug 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to ataušinkite.
Braškes nuvarvinkite per sietelį. Pašildytoje grietinėlėje ištirpinkite šokolado gabalėlius, mišinį šiek tiek ataušinkite ir įmaišykite išbrinkintą želatiną. Sūrį ištrinkite su cukrumi, skysta grietine, po to supilkite grietinėlės mišinį ir gerai išplakite plakikliu. Ant formoje esančio ataušusio kepinio sudėkite braškes ir mėlynes.
Jas užpilkite nedideliu kiekiu paruoštos sūrio masės (kad vos semtų uogas) ir 20 min. pašaldykite. Po to į formą supilkite visą likusią sūrio masę, išlyginkite paviršių ir pastatykite šaltoje vietoje stingti. Tortą papuoškite vafliukais, supjaustykite porcijomis ir patiekite.