250 g minkštos varškės,
200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
7 g želatinos,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
5 šaukštų šalto virinto vandens,
5 šaukštelių šaldytų aviečių, trintų su cukrumi (dėti į varškę),
9 šaukštelių šaldytų aviečių, trintų su cukrumi (dėti į taurių dugnus).
GAMINIMAS:
Varškę, dalį aviečių ir vanilinį cukrų suplakite plakikliu iki vienalytės masės. Želatiną išbrinkinkite virintame vandenyje, po to ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Išplakite grietinėlę iki standžių putų, į ją įmaišykite varškę ir želatiną. Į taures dėkite po 3 šaukštelius trintų aviečių, ant jų paskirstykite varškės mišinį ir palikite šaltai 2-3 val., kad sustingtų. Papuoškite avietėmis ir patiekite.