250 g minkšto grietinėlės sūrio (tinkamiausias -"Philadelphia"),
50 g sviesto,
140 g cukraus,
100 ml pieno,
60 g miltų,
20 g krakmolo,
6 kiaušinių,
0,5 citrinos sulčių,
0,25 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
5 šaukštų slyvų uogienės,
3 šaukštų slyvų degtinės.
GAMINIMAS:
Baltymus išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki standžių putų. Minkštus sūrį ir sviestą suplakite plakikliu iki vienalytės masės. Plakant supilkite citrinos sultis, sudėkite trynius, supilkite pieną. Į gautą masę įmaišykite miltų ir krakmolo mišinį, pabaigoje atsargiais judesiais įmaišykite baltymus.
Tortų formą (maždaug 26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, iš išorės apvyniokite 3 sluoksniais folijos ir supilkite paruoštą tešlą. Formą dėkite ant gilios skardos, į kurią pripilta karšto vandens (maždaug iki pusės tortų formos), ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių.
Kepkite neatidarinėdami orkaitės durelių maždaug 60 min. Formą išimkite iš orkaitės, nuvyniokite foliją. Kepinį ataušinkite formoje, gausiai pabarstykite miltiniu cukrumi, supjaustykite porcijomis. Patiekite su pašildyta slyvų uogiene, kurią gardu praskiesti šlakeliu kitu slyvinės.