200 g varškės,
100 g ir 2 šaukštų sviesto,
1 stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
2/3 stiklinės graikinių riešutų,
spanguolių,
apelsino,
miltinio cukraus papuošti.
GAMINIMAS:
Sumaišykite minkštą sviestą su varške iki vienalytės masės. Suberkite persijotus miltus ir išminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną tešlos lakštą, iš jos išpjaukite apskritimus. Juos įdėkite į krepšelių formeles, tada-į šaldytuvą.
Įdaras: atidėkite gražiausias riešutų puseles. likusias smulkiai sukapokite peiliu. Kiaušinius išplakite šluotele su žiupsneliu druskos, cukrumi (jis turi ištirpti). Plakdami sudėkite likusius 2 šaukštus sviesto. Į kiekvieną krepšelį dėkite po 1,5 šaukštelio smulkintų riešutų, ant viršaus-sviestinės masės, gražiai išlyginkite.
Ant kiekvieno krepšelio dėkite po riešuto puselę. Pašaukite į 180 laipsnio orkaitę ir kepkite 20 min. Tada atvėsinkite, papuoškite spanguolėmis ir apelsino griežinėliais, apibarstykite miltiniu cukrumi.