300 g bulvių,
500 g lašišos filė,
1 didelės morkos,
2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų miltų,
2-3 šaukštų kapotos kalendrų žalumos,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų,
daržovių garnyrui.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje 15 min., nusunkite ir sugrūskite. Lašišos filė stambiai sumalkite, sudėkite bulvių masę ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Morką stambiai sutarkuokite ir dėkite į žuvies masę kartu su citrinos žievele ir kalendra. Padarykite 4 kotletus, juos apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 3-4 min., kol iškeps. Kotletus patiekite su šviežiomis daržovėmis.