600 g jūrų lydekų filė,
2 kiaušiniai,
4 šaukšteliai susmulkintų lazdynų riešutų,
svogūnas,
2 šaukštai graikinių riešutų aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žuvų prieskonių,
maltų džiūvėsėlių,
abrikosų kauliukų aliejaus,
citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Paruoškite 8 vienodo dydžio žuvų gabalėlius. Iš jų išeis 4 kepsniai. Įtrinkite juos graikinių riešutų aliejumi, pabarstykite druska ir prieskoniais. Susmulkintą svogūną ir riešutus pakepkite su aliejumi. Po arbatinį šaukštelį įdaro dėkite ant 4 žuvų gabalėlių, uždenkite likusiais ir gerai suspauskite, kad kepsniai neiširtų.
Tada pavilgykite juos kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą įmerkite į plakinį ir apibarstykite džiūvėsėliais. Kepkite gerai įkaitintame abrikosų kauliukų aliejuje. Iškepusius kepsnius apšlakstykite citrinų sultimis.