Mėsos ir bulvių košės apkepas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mėsos ir bulvių košės apkepas


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

600 g maltos kiaulienos,
1 svogūno,
1 morkos,
1,5 cm ilgio imbiero šaknies,
50 ml raudonojo vyno,
aliejaus,
800 g bulvių,
80 g sviesto,
1 stiklinės žaliųjų žirnelių (gali būti konservuoti),
100 g sūrio,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
pluoštelio krapų.

GAMINIMAS:

Įkaitinę šlakelį aliejaus, jame apkepinkite smulkintus svogūnus, sudėkite tarkuotus imbierus, morkas ir dar 3-4 min. kepkite. Sudėkite mėsą, maišydami 5-8 minutes pakepinkite, supilkite vyną, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir 30 min. troškinkite.

Nuskustas bulves išvirkite nedideliame kiekyje vandens, gerai nusunkite, pasūdykite, įdėkite 2/3 nurodyto kiekio sviesto ir sugrūskite-košė turi būti tiršta. Kepimo formą ištepkite aliejumi, joje tolygiai paskleiskite bulvių košės sluoksnį, ant jo išbarstykite pusę žirnelių.

Po to tolygiai paskleiskite mėsos mišinio sluoksnį, išbarstykite likusius žirnelius. Viršuje tolygiai paskleiskite likusią bulvių košę. Ją apibarstykite sūriu ir likusio sviesto držlelėmis, smulkintais krapais. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių maždaug 20 min., kol kepinys pasidengs rusva plutele.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668