1 vištos (apie 1,5 kg),
1 svogūno,
1 morkos,
6 skiltelių česnako,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų majonezo,
1 šaukšto želatinos,
1 lauro lapo,
6 žirnelių juodųjų pipirų,
druskos,
maltų pipirų,
silikoninių formelių keksams.
GAMINIMAS:
Paruoštą vištieną dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nugraibykite putas. Įdėkite morką ir svogūną, virkite 50 min. Likus 15 min. iki virimo pabaigos, pagal skonį įberkite druskos, pipirų žirnelius ir lauro lapą. Išgriebkite vištieną ir daržoves iš sultinio, sultinį perkoškite.
Želatiną užpilkite 0,5 stiklinės sultinio ir palikite 30 min. Nuimkite nuo vištienos odelę, mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite mėsą ir česnakus. Į puodą su sultiniu pilkite išbrinkintą želatiną, kaitinkite maišydami, kol želatina ištirps. Nukaiskite.
Du trečdalius sultinio supilkite į dubenį su mėsa ir išmaišykite. Riešutus sukapokite peiliu. Grietinėlę sumaišykite su majonezu ir riešutais. Supilkite likusį sultinį su želatina. Išpilstykite į formeles pusę sultinio su grietinėle, padėkite į šaldytuvą 30 min.
Tada užpilkite pusę sultinio su vištiena ir vėl dėkite 30 min. į šaldytuvą. Taip pat išpilstykite likusį sultinį su grietinėle ir vištiena. Padėkite į šaldytuvą stingti. Patiekiant užpiltinės formeles išverskite į lėkštę.