1 kg vištienos sparnelių,
skrandukų ir
širdelių,
1 morkos,
1 svogūno,
100 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
5 skiltelių česnako,
1 petražolės šaknies,
1 lauro lapelio,
druskos,
pipirų,
žirnelių,
želatinos,
1 virtos morkos papuošimui,
100 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Sparnelius, skrandukus ir širdeles išplaukite, pašalinkite riebalus. Viską dėkite į puodą su 1,5 l vandensm užvirinkite, nugraibykite putas ir virkite ant silpnos ugnies 40 min. Svogūną, morką, petražolės šaknį nuvalykite ir dėkite į puodą kartu su lauro lapu ir pipirų žirneliais. Pagal skonį pasūdykite ir virkite dar 30 min. Želatiną užmerkite su 2 šaukštais šalto virinto vandens.
Sultinį perkoškite ir supilkite į švarų puodą. Nuimkite mėsą nuo sparnelių ir kartu su skrandukais ir širdelėmis smulkiai supjaustykite, sudėkite į sultinį. Virkite dar 20 min. Nukaiskite. Česnaką susmulkinkite. Želatiną sumaišykite su 2 skiltelėmis sultinio ir kaitinkite, kol želatina visai ištirps. Supilkite į sultinį su subproduktais, įdėkite česnako, sudėkite žaliuosius žirnelius, įpilkite grietinėlę ir kruopščiai išmaišykite.
Į formos dugną dėkite gėlytėmis pjaustytą morką. Supilkite sultinį su subproduktais, atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą stingti. Patiekdami išverskite užpiltinę ant lėkštės, viršuje uždėkite karštu vandeniu sudrėkintą rankšluostį ir po 1-2 min. nuimkite formą.