1 veršiuko kojos,
700 g jautienos be kaulo,
3 vištienos krūtinėlių,
1 svogūno,
1 morkos,
2 salierų stiebų,
3 skiltelių česnako,
po 5 šakeles petražolių ir
čiobrelių,
2 laurų lapų,
5-6 gvazdikėlių,
po 10 juodųjų ir
kvapiųjų pipirų,
druskos,
po 0,5 raudonos ir
geltonos paprikos.
GAMINIMAS:
Svogūną ir morką nuvalykite, salierus nuplaukite. Į svogūną prismaigstykite gvazdikėlių. Veršiuko koją dėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite, nugraibykite putas. Sudėkite paruoštas daržoves ir virkite ant silpnos ugnies 4 val. Vištų krūtinėles stambiai sumalkite.
Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su vištiena. Paruoštą jautieną viduryje įpjaukite, palikdami iki krašto 1 cm. Įpjaukite gabalą į kairę ir dešinę, palikdami 1 cm iki krašto. Atverkite mėsą kaip knygą. Uždenkite mėsą maistine plėvele ir išmuškite. Ant vieno krašto dėkite maltą vištieną, susukite vyniotinį, sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
Suvyniokite vyniotinį į audinio gabalą, suriškite medvilnine virvele. Dėkite vyniotinį į puodą su veršiuko koja. Įdėkite žoles, surištas puokštele, laurų lapus, pipirus ir virkite dar 1 val. Likus 20 min. įberkite druskos. Vyniotinį išgriebkite iš puodo, išvyniokite, išimkite smeigtukus.
Atvėsinkite, supjaustykite apvaliais griežinėliais. Sultinį perkoškite. Į formos dugną dėkite medaljonus, užpilkite 1 cm sultinio, dėkite į šaldytuvą 10 min. Iš paprikų išpjaukite rombelius ir išdėliokite ant sustingusio sultinio. Užpilkite plonu sultinio sluoksniu ir dėkite į šaldytuvą stingti.