110 g ryžių,
1 šaukšto aliejaus,
2 mėlynųjų svogūnų,
4 nedidelių juostelėmis pjaustyto rūkyto kumpio gabalėlių,
2 skiltelių česnako,
4x150 g vištų krūtinėlių,
12 šalavijo lapelių,
300 g konservuotų pupelių,
petražolių.
GAMINIMAS:
Išvirkite ryžius, pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite svogūnus su pjaustytu kumpiu. Tada įdėkite smulkiai supjaustyto česnako, šalavijų lapelių, truputį pakepinkite, tada suberkite pupeles ir vėl pakepinkite.
Tuo laiku įtrinkite vištieną druska ir pipirais, kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Iškepus uždenkite folija ir atidėkite keletui minučių. Į pakepintus svogūnus ir kumpį sudėkite išvirtus ryžius ir viską gerai išmaišykite. Visa tai išdėliokite į lėkštes, supjaustykite vištieną ir dėkite ant viršaus. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą.