1 kg raugintų kopūstų,
750 ml tirpaus daržovių sultinio,
3 morkos (300 g),
poras (300 g),
2 šaukštai sviesto,
5 šaukštai moliūgų sėklų,
laurų lapelis,
kelios kadagių uogos,
4 šaukštai grietinės,
dubenėlis baltos duonos skrebučių.
GAMINIMAS:
Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite.
Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje kubeliais supjaustytą duoną geriau ne kepti keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinkite orkaitėje.