500 g svogūnų,
2 šaukštai sviesto,
3 stiklinės daržovių sultinio (gali būti tirpus),
šaukštelis cukraus,
žiupsnelis citrinų rūgšties,
druskos,
pipirų.
S k r e b u č i a m s:
6 riekelės batono,
6 griežinėliai fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame kepinkite smulkiai sukapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Puode užvirinkite sultinį, sukrėskite svogūnus ir virkite 10-15 min. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinų rūgštimi, cukrumi.
Paruoškite skrebučius: ant batono riekelių uždėkite po sūrio griežinėlį ir kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skrebučius į sriubą dėkite prieš pat patiekiant.