4 gabaliukų rūkytos skumbrės filė (apie 600 g),
3 apelsinų,
2 šaukštų acto,
5 šaukštų alyvų aliejaus,
0,5 šaukštelio maltų kmynų,
400 g virtų lęšių,
1 raudonojo svogūno,
10-15 juodųjų alyvuogių,
2 šaukštų kapotų petražolių,
1 morkos.
Mėtų p a g a r d u i:
1 obuolio,
saujos šviežių mėtų lapelių,
3 šaukštų citrinų sulčių,
žiupsnelio cukraus,
1 žalios paprikos.
GAMINIMAS:
Lęšius išvirkite biriai pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Du gabaliukus skumbrės filė supjaustykite kvadratėliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais. Alyvuoges perpjaukite perpus. Morką stambiai sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais. Apelsinus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, nulupkite plėveles, paliekant tik minkštimą.
Susidariusias sultis supilkite į puodelį. Sumaišykite apelsinų sultis, actą, alyvuogių aliejų ir kmynus. Į dubenį berkite virtus lęšius, dėkite skumbrės gabaliukus, apelsinų skilteles, alyvuoges, morkas, kapotas petražoles, supilkite padažą. Viską atsargiai išmaišykite. Ant viršaus išdėliokite likusius skumbrės filė gabaliukus.
Mėtų pagardui obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais arba stambiai sutarkuokite, papriką taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. Mėtas sukapokite. Sumaišykite obuolius, paprikas, mėtas, citrinų sultis, cukrų. Salotas patiekite su pagarba, balta ar juoda duona.