2 kg svarainių,
1 kg aronijų,
1,5 kg cukraus,
20 g vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Svarainius švariai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Aronijų kekes nuplaukite, gerai nuvarvinkite, nuskabykite kotelius. Paruoštas aronijas ir svarainių skilteles sudėkite į emaliuotą puodą, suberkite cukrų, uždenkite ir palikite 24 val. pastovėti, kad išsiskirtų sulčių.
Uogienę virkite ant mažos ugnies nuolat maišant. Paviršiuje susidariusias putas nugraibykite. Kai masė pradės tirštėti, suberkite vanilinį cukrų, dar minutę pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Karštą uogienę sukrėskite į orkaitėje iškaitintus stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite.