Svarainių ir aronijų uogienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Svarainių ir aronijų uogienė


INGREDIENTAI:

2 kg svarainių,
1 kg aronijų,
1,5 kg cukraus,
20 g vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Svarainius švariai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Aronijų kekes nuplaukite, gerai nuvarvinkite, nuskabykite kotelius. Paruoštas aronijas ir svarainių skilteles sudėkite į emaliuotą puodą, suberkite cukrų, uždenkite ir palikite 24 val. pastovėti, kad išsiskirtų sulčių.

Uogienę virkite ant mažos ugnies nuolat maišant. Paviršiuje susidariusias putas nugraibykite. Kai masė pradės tirštėti, suberkite vanilinį cukrų, dar minutę pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Karštą uogienę sukrėskite į orkaitėje iškaitintus stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668