250 g makaronų (garbanotų),
350 g slyvų arba vyšnių,
25 g kukurūzų krakmolo,
100 g cukraus,
1 citrinos,
2 kiaušinių,
300 g liesos varškės,
250 ml pieno,
200 g miltų,
125 g grietinėlės,
2 pakelių vanilinio cukraus,
10 g kapotų migdolų,
riebalų formai tepti.
GAMINIMAS:
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Jas užpilkite cukrumi ir palaikykite apie 1 val., kad susidarytų sultys. Jas apvirkite, suberkite 50 g vanilinio cukraus ir 15 g krakmolo. Viską maišykite, kad nepridegtų. Į varškę įmaišykite grietinėlę, kiaušinius, likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Suberkite miltus. Varškės masė neturi būti nei labai skysta, nei labai tiršta.
Makaronus išvirkite pasaldintame piene, perpilkite šaltu vandeniu. Į stiklinį kepimo indą sudėkite sluoksnį makaronų, sukrėskite dalį varškės masės, slyvų masę. Pabarstykite cukrumi ir baikite kepti. Apibarstykite kapotais riešutais ar migdolais. Kapkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių, kol apkepas kiek pakils.