(4 porcijoms)
50 g maltų migdolų,
50 g miltų,
sviesto kepimo formai ištepti,
1/4 l grietinėlės,
400 g varškės,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
50 g cukraus,
po 200 g aviečių,
braškių ir
gervuogių,
100 g cukraus,
džiūvėsėlių pabarstyti.
GAMINIMAS:
Miltus ir migdolus sumaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Varškę ištrinkite su kiaušinio tryniais, baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standumo, pamažu suberkite cukrų. Dubenyje išmaišykite plaktą grietinėlę, miltų ir migdolų mišinį, varškę ir plaktus baltymus.
Masę sukrėskite į formą, paviršių išlyginkite ir kepkite 45 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Uogas nuplaukite, apibarstykite cukrumi ir padėkite, kad išsiskirtų sultys. Apkepą patiekite kartu su uogomis. Skanus tiek karštas, tiek šaltas.