1 didelio baklažano,
300 g pomidorų,
3 didelių paprikų,
2 cukinijų,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
200 g varškės,
3 šaukštų smulkintų čiobrelių,
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto pomidorų pastos,
4 kiaušinių,
125 g grietinėlės,
1 šaukštelio miltų,
100 g mėgstamo sūrio,
druskos,
pipirų,
sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apibarstykite druska ir palaikykite apie 1 val. Tada gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite sukapotą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės.
Sudėkite sutrintą česnaką, nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, paprikas, nuolat pamaišant kepkite apie 5 min. Varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintų prieskoninių žolelių, tarkuotą sūrį, maltus pipirus, pasūdykite ir išmaišykite.
Cukinijas supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite baklažanų ir cukinijų puseles, apkepkite iš abiejų pusių. Kad nebūtų per daug riebalų, apkepintus baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Į kepimo formą dėkite sluoksnį cukinijų, baklažano puselių.
Ant jų-pusę pakepintų pomidorų, paprikų masę, ant pomidorų-pusę kiekio paruoštos varškės. Taip sluoksniuokite dar kartą. Viršutinis sluoksnis-pomidorų. Viską užpilkite grietinėle, sudėkite smulkintus čiobrelius. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apkepą pabarstykite paskrudintomis sezamų sėklomis.