200 g grikių kruopų,
200 g miežių kruopų,
300 g mėsos filė,
1/2 stiklinės grietinėlės,
50 g sviesto,
3 svogūnų,
2 kiaušinių,
1 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
200 g tarkuoto sūrio,
sviesto,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Kruopas išvirkite biriai. Įpilkite grietinėlės, įdėkite sviesto ir žiupsnelį druskos. Svogūnus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite kartu su pjaustyta kubeliais mėsa. Sūrį sutrinkite su kiaušiniais iki vientisos masės. Kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Kepimo inde sluoksniuokite: kruopos-svogūno ir mėsos masė-sūrio masė. Gerai išlyginkite paviršių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Apkepą patiekite apipiltą grietine su pomidorų salotomis.