(4 porcijoms)
500 g baltagūžio kopūsto,
300 g šviežių grybų,
2 svogūnų,
2 šaukštų sviesto,
2 stiklinių grietinės,
krapų,
petražolių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Išpjaukite kopūsto šerdį. Kopūsto gūžę panardinkite į verdantį vandenį 5 min. Išskirstykite lapus, storąsias lapo dalis nupjaukite. Grybus susmulkinkite, sumaišykite su pakepintais smulkintais svogūnais, viską kartu apkepkite, įberkite druskos, pipirų.
Paruoštą įdarą dėkite į kopūstų lapus ir suvyniokite. Balandėlius apkepkite svieste iš abiejų pusių, tada dėkite į kepimo indą, apliekite grietine, pašaukite į karštą orkaitę ir troškinkite 30-40 min. Papuoškite žalumynais.