1 kg bulvių,
1 svogūno,
500 g kopūstų,
3 šaukštų sviesto,
1 raudonosios paprikos,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
425 ml marinuotų pomidorų,
400 g rūkytų dešrelių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų,
grietinės padažo su žalumynais.
GAMINIMAS:
Nuplaukite kopūstą, nuimkite pažeistus viršutinius lapus, išskobkite kotą ir padalykite gūžę į keturias lygias dalis. Kiekvieną gūžės ketvirtį perpjaukite išilgai, apvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite į kepimo formą. Tarp kopūstlapių įkamšykite stambiai pjaustytas bulves. Keptuvėje apie 7 min. kepkite dešreles, suberkite apkeptas paprikas ir svogūnus.
Jas dėkite prie daržovių. Kepimo formoje esančius produktus užpilkite trintais marinuotais pomidorais (pomidorų odeles nulupkite), pasūdykite, įberkite pipirų, viršų pabarstykite čiobreliais ir smulkintu sūriu. Uždenkite folijos lakštu, troškinkite apie 25-30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Prieš patiekiant patiekalą patartina palaikyti apie 10 min. kambario temperatūroje. Labai skanu su grietinės padažu.