(4 porcijoms)
500 g jūrų lydekų filė (tinka ir kita balta žuvis),
300 g rudųjų ryžių,
250 g rūkytos dešros,
1 raudonosios paprikos,
1 geltonosios paprikos,
400 g pomidorų savo sultyse,
juodųjų alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Išvirkite ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Apkepkite supjaustytą griežinėliais dešrą, įdėkite paprikų juosteles ir kepkite dar 5 min. Sudėkite pomidorus su sultimis, sumaigykite juos mentele ir užvirinkite. Suberkite alyvuoges.
Žuvies filė supjaustykite į 8 gabaliukus, sudėkite į padažą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 4 min. Nuėmus dangtį troškinikite dar 3-4 min. Žuvį išdėliokite į gilesnes lėkštes. Padažą dar pakaitinkite 2 min., kad sutirštėtų, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą patiekite prie žuvies.