P a g r i n d u i:
350 g šokoladinių sausainių,
150 g sviesto.
P a v i r š i u i:
5 šaukštelių želatinos,
100 ml vandens,
400 g natūralaus tepamojo varškės sūrelio,
400 ml plakamosios grietinėlės,
350 ml spanguolių,
00 ml cukraus,
100-200 ml spanguolių (papuošimui).
GAMINIMAS:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Kepimo popieriumi išklokite 22x32 cm keturkampę formą (taip pat ir kraštus). Sausainių mišinį įdėkite į formą, apspauskite ir palikite porą valandų šaltoje vietoje. Karštame vandenyje (100 ml) ištirpinkite želatiną, atvėsinkite.
Išplakite grietinėlę. Didesniame inde išsukite kambario temperatūros tepamąjį sūrelį. Plaktuvu sutrinkite spanguoles su cukrumi ir sumaišykite su sūreliu. Po truputį ir nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės, atsargiai išmaišykite.
Mišinį iš karto supilkite į formą. Palikite šaltoje vietoje, kad šiek tiek sustingtų, tada užbarstykite spanguolių. Šaldytuve laikykite dar 4-5 valandas arba iki kitos dienos. Tada pyragą išimkite iš formos ir dideliu, labai aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.