1 raudonojo greipfruto,
1 apelsino,
12 didelių salotų lapų,
1 kubeliais supjaustyto avokado,
2 šaukštų pakepintų saulėgrąžų sėklų.
P a d a ž u i:
2 šaukštų alyvų aliejaus,
1 šaukšto linų sėmenų aliejaus,
1 šaukšto baltojo acto,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
2 šaukštų kaparių,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Nulupkite greipfrutą ir apelsiną, atskirkite jų skilteles, išimkite sėklas, supjaustykite. Sumaišykite dideliame dubenyje. Suplėšykite salotas, sumaišykite jas su vaisiais, suberkite avokado gabalėlius.
Mažame dubenyje suplakite alyvų ir linų sėmenų aliejų, actą, citrinų sultis, kaparius. Pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite padažu salotas ir sumaišykite. Sudėkite į lėkštę ir apibarstykite kepintomis saulėgrąžomis (galite naudoti ir kepintas moliūgų sėklas).