6 vidutinio dydžio svogūnai,
pusė stiklinės razinų,
10 džiovintų slyvų,
3 šaukštai cukraus,
keli kvapiųjų pipirų grūdeliai,
2 šaukštai sviesto (kepti),
stiklinė apelsinų sulčių,
2 šaukštai kedrinių pinijų.
GAMINIMAS:
Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite atšalusią svogūnų vidų ir jį susmulkinkite. Karštuose riebaluose ištirpinkite cukrų, suberkite svogūnus ir troškinkite ant mažos ugnies 15 min.
Suberkite gerai nuvarvintus džiovintus vaisius ir dar 10 min. kaitinkite ant mažos ugnies, uždengus keptuvę dangčiu. Gautą masę sumaišykite su sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis ir įdarytus svogūnus 10 min. pašaukite į karštą orkaitę, kad šiek tiek apskrustų. Tinka su paukštiena, kiauliena, žvėriena, žuvimi.