700 g maltos mėsos,
svogūnas,
0,5 šaukštelio kmynų,
druskos,
pipirų,
kiaušinis,
maltų džiūvėsėlių.
P a d a ž u i:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai miltų,
česnakų,
šaukštas sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Maltą mėsą sumaišykite su smulkiai supjaustytu svogūnu, džiūvėsėliais ir kiaušiniu. Pagardinkite druska, pipirais ir kmynais. Suformuokite nedidelius kukuliukus, apkepkite, sudėkite į verdantį vandenį, kad vanduo beveik apsemtų kukulius, truputį pasūdykite ir virkite 10-15 minučių.
Paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite susmulkintus česnakus ir šiek tiek pakepkite. Tada suberkite miltus ir dar pakepkite. Į keptuvę nuolat maišydami supilkite grietinėlę, pagardinkite druska. Kai padažasn užvirs, sudėkite į jį išvirtus kukuliukus ir patroškinkite dar 5 minutes.