T e š l a i:
600 g miltų,
pusė pakelio sausų mielių,
druskos,
3 kiaušinių tryniai,
pusė stiklinės kefyro,
100 g sviesto,
250 g grietinės.
Į d a r u i:
2 dideli svogūnai,
0,5 kg kiaulienos arba jautienos faršo,
druskos ir
pipirų,
kiaušinis aptepti.
GAMINIMAS:
Miltus išmaišykite su mielėmis ir druska pagal skonį. Supilkite kiaušinių trynius, kefyrą, sudėkite kambario temperatūros sviestą, grietinę ir išmaišykite. Išminkykite vientisą tešlą ir palikite šiltoje vietoje kilti. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Suberkite į mėsos faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išminkykite. Iš masės suformuokite 10-12 kukulių. Pakilusią tešlą padalykite į 10-12 dalių. Ant miltais pabarstyto stalviršio iš kiekvienos iškočiokite nedidelius paplotėlius (nekočiokite labai plonų, kad nepratrūktų).
Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po mėsos kukulį. Iš dviejų pusių tešlos kraštus pakelkite į viršų, sulipinkite ir kruopščiai užspauskite. Padarytus kibinus sudėkite į kepimo skardas (palikite nemažus tarpus, nes kepdami iškils).
Aptepkite kiaušinio plakiniu. Skardas su kibinais kiškite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min., kol pakils ir gražiai paruduos.