(6 porcijos)
600 g lašišų filė,
0,5 stiklinės sezamų sėklų,
4 šaukštų aliejaus,
3 kietai virtų kiaušinių,
2 skiltelių česnako,
pluoštelio smulkiųjų svogūnų laiškų,
3 virtų bulvių,
500 g marinuotų saldžiųjų paprikų,
200 ml majonezo,
3 šaukštų kapotų šviežių krapų,
3 šaukštų marinuotų kaparių,
2 pomidorų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2-6 krapų šakelių.
GAMINIMAS:
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nestorais griežinėliais, šiek tiek pasūdykite, apvoliokite sezamų sėklose ir įkaitinus keptuvėje aliejų iškepkite. Į smulkiai sukapotus kiaušinius įmaišykite traiškytus česnakus, maždaug trečdalį majonezo bei krapų. Griežinėliais supjaustytas bulves pabarstykite pipirais, sumaišykite su kapariais, kita dalimi majonezo bei krapų.
Į serviravimo indą sudėkite bulvių mišinį, ant jų paskleiskite smulkintas marinuotas paprikas ir pašlakstykite trupučiu majonezo. Viršuje sudėkite kiaušinių mišinį ir apibarstykite svogūnų laiškais. Mišrainę apdėliokite lašišų gabalėliais, papuoškite likusio majonezo tinkleliu, krapų šakelėmis bei pomidorų griežinėliais.