(4 porcijos)
200 g virtų raudonųjų pupelių (galima ir konservuotų),
2 svogūnų,
3 česnako skiltelių,
4 šaukštų raudonojo vyno acto,
2 šaukštų pomidorų padažo,
6 šaukštų alyvų aliejaus,
šiek tiek "Tabasco" padažo,
pluoštelio šalavijų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
maltos saldžiosios paprikos.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite žiedeliais, česnakus sutraiškykite, sumaišykite su virtomis nusunktomis pupelėmis. Pomidorų padažą išplakite su actu, supilkite aliejų, pagardinkite pipirais bei saldžiosios paprikos milteliais, įdėkite "Tabasco" padažo, suberkite smulkiai kapotus šalavijus.
Šiuo marinatu užpilkite pupeles, gerai išmaišykite ir palaikykite mažiausiai valandą, kad įgautų reikiamo skonio. Patiekite su balta duona. Tinka įvairioms šventinėms vaišėms. Šios salotos ypač skanios palaikytos per naktį.