300 g rukolos salotų,
6 datulių,
60 g graikinių riešutų,
2 nedidelių raudonųjų svogūnų,
3 šaukštų balzamo acto,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
cukraus,
4 šaukštų žemės riešutų aliejaus,
100 g pelėsinio sūrio (pvz., rokforo).
GAMINIMAS:
Supjaustykite datules ketvirčiais, svogūnus plonais žiedais, sūrį kubeliais. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite graikinius riešutus. Paruoškite padažą iš riešutų aliejaus, balzamo acto, trupučio druskos, cukraus ir pipirų.
Išdėliokite lėkštėse nuplautus, nupurtytus salotų lapus, ant jų paskirstykite datules, sūrį, svogūnus, riešutus ir užpilkite padažu. Patiekite su ryžių paplotėliais.