250 g varškės,
50 ml mineralinio vandens,
2 šaukštų balzaminio acto,
2 šaukštų garstyčių,
2 skiltelių česnako,
ryšelio krapų,
1/2 gūžės aisbergo salotų,
50 g gražgarsčių,
1/2 ilgavaisio agurko,
250 g vyšninių pomidorų,
1 geltono saldžiojo pipiro,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: varškę praskieskite mineraliniu vandeniu ir ištrinkite. Įmaišykite balzaminio acto ir garstyčių. Česnaką išspauskite, krapus sukapokite ir sumaišykite su varškės mase. Įberkite druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus, išmaišykite.
Išskirstykite aisbergo salotų ir gražgarsčių lapus ir suplėšykite rankomis nedideliais gabaliukais. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais, vyšninius pomidorus-perpus arba į 4 dalis, išvalytą saldųjį pipirą-ilgais šiaudeliais, svogūnų laiškus-žiedeliais. Visas daržoves sumaišykite dubenyje, patiekite su varškės padažu.