300-350 g žirnių,
400 g kumpio,
morkų,
svogūnų,
salierų,
lauro lapelis,
druskos,
pipirų,
rūkytos dešros.
GAMINIMAS:
Pasruoškite virti sriubą teks iš anksto: reikia perrinkiti žirnius ir mirkytiper naktį. Pats sriubos virimas truks ne trumpiau kaip val. Toks tirštas ir riebus pirmasis patiekalas gali pakeisti visus pietus. Vandenyje išmirkytus žirnius suberkite į puodą, užpilkite 8 stiklinėmis vandens ir virkite maždaug 2 val.
Kai užvirs, įmeskite lauro lapelį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kumpį supjaustykite kubeliais, morkas, svogūnus ir kelis salierų stiebus-nedideliais šiaudeliais. Viską sudėkite į puodą su žirniais ir toliau virkite apie valandą.
Tada iš sriubos išgraibykite mėsą ir lauro lapelį, žirnius tiesiog puode gerai sugrūskite ir trintą sriubą dar kartą užvirkite. Paskui į puodą vėl sudėkite kumpį, įmeskite gabalėlį smulkiai pjaustytos rūkytos dešros.