Pyragas su abrikosais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su abrikosais


INGREDIENTAI:

(6 porcijoms)
T e š l a i:
120 g sviesto,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės cukraus,
stiklinė miltų,
šaukštas avižinių dribsnių,
vanilinio cukraus,
cinamono,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių.

Į d a r u i:
500 g abrikosų,
šaukštas sviesto,
šaukštas rudojo cukraus,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių.

M i g d o l ų sluoksniui:
30 g cukraus,
50 g sviesto,
125 g migdolų drožlių.


GAMINIMAS:

Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusį pagrindą atvėsinkite. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles-turite gauti karamelizuotą masę. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668