(2 porcijoms)
Po didelį geltoną ir
raudoną pomidorus,
150 g pakuotė ančiuvių vakuume,
baltasis svogūnas,
saujelė šviežių nemažų bazilikų lapelių,
2 šaukštai natūralaus balzaminio padažo,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
U ž p i l u i:
3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio acto,
šaukštas smulkintų kaparėlių,
2 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
Lėkštėje išdėliokite pomidorus, svogūnų griežinėlius, susuktus ančiuvius, nuskabytus ir nuplautus bazilikų lapelius. Salotas pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite užpilą: česnakus nulupkite, kartu su labai gerai nuvarvintais kaparėliais smulkiai sukapokite.
Gautą mišinį sumaišykite su aliejumi ir balzaminiu actu, jeigu reikia, pagal skonį pagardinkite cukrumi. Užpilu apliekite paruoštas salotas ir dar pagardinkite balzaminio padažo lašeliais.