4 didelės bulvės,
po 150 g baltųjų ir
mėlynųjų pelėsių sūrių,
200 g riebaus varškės sūrio,
100 g brandinto sūrio,
saujelė graikinių riešutų,
kelios saujelės gražgarsčių,
100 g sviesto,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai kapotų šviežių bazilikų,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais.
Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.
B ulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčius sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.