800 g pievagrybių,
2 svogūnų,
3-4 kiaušinių,
1/4 aitriosios paprikos ankšties,
druskos, pipirų pagal skonį,
150 g sėlenų dribsnių,
75 rupių miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
250 g liesos varškės,
50 ml lieso jogurto,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite ir sumalkite mėsmale (el. smulkintuvu) kartu su smulkintais svogūnais. Į dubenį berkite grybus, dribsnius, miltus, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir pipirais.
Blynus kepkite aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 10 minučių. Padažas: iš jogurto ir liesos varškės, įmaišykite smulkintų žalumynų ir pasūdykite. Iškepusius blynus apibarstykite žalumynais ir patiekite varškės ir jogurto padažą.