(4 porcijoms)
mėgstamų įvairių salotų lapų (romėniškų, gražgarsčių, kitų),
360 g lašišos filė,
6 virtų bulvių,
6 šaukštų virtų baltųjų pupelių (konservuotų),
25 g alyvuogių,
12 vyšninių pomidorų,
1 saliero stiebo,
kelių šakelių petražolių,
1 svogūno,
pagal skonį druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
60 g alyvuogių, aliejaus,
1 citrinos sulčių,
druskos ir
pipirų (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, druską ir pipirus. Virtas šiltas bulves supjaustykite griežinėliais. Lašišą nuplaukite, supjaustykite juostelėmis ir virkite garuose 15 minučių. Per tą laiką į keturias dalis perpjaukite vyšninius pomidorus.
Juos sumaišykite su supjaustytais saliero stiebais, salotų lapais, bulvių griežinėliais, alyvuogėmis, svogūnais ir žalumynais. Daržoves sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite garuose virtą žuvį ir apliekite padažu.