T e š l a i:
200 g kvietinių miltų,
100 g sviesto,
100 g tarkuoto sūrio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų šalto vandens.
V i r š u i:
300 g brokolių,
300 g lašišos filė,
30 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
200 g grietinėlės,
3 kiaušinių,
smulkintų krapų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus, kepimo miltelius ir sūrį sukapokite su sviestu. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite (masė turi būti vientisa). Tešlą sukrėskite į pyrago formą (rekomenduojama 26 cm skersmens) ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Brokolius susmulkinkite žiedeliais ir 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Susmulkinkite lašišų filė, apibarstykite druska bei pipirais. Grietinėlę išsukite su kiaušiniais, truputį pasūdykite.
Ant pakepto pagrindo dėkite smulkintus krapus, brokolio žiedelius, lašišų filė gabaliukus ir sutrupintą mėlynųjų pelėsių sūrį. Užpilkite kiaušinių ir grietinėlės mišiniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių.