500 g sluoksniuotos mielinės tešlos,
500 g kopūstų,
1 svogūno,
1 nedidelės cukinijos,
200 g baravykų arba kitokių grybų,
1-2 šaukštų sviesto,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio maltų muskatų,
100 g grietinės,
1-2 šaukštų aitriųjų paprikų padažo,
ištirpinto sviesto (pyragėliams sutepti).
GAMINIMAS:
Kopūstą supjaustykite juostelėmis, svogūną, cukiniją ir grybus-kuo mažesniais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintas daržoves ir kartkartėmis pamaišant 10-15 minučių troškinkite. Pagardinkite druska ir muskatais. Pridėkite grietinės ir aitriųjų paprikų padažo, atvėsinkite.
Tuo metu plonai iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite arba stikline išspauskite mažus skrituliukus. Paruoštą masę dėkite ant skrituliukų vidurio, suformuokite pyragėlius. Kepkite iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-18 minučių. Pyragėlių viršutinį sluoksnį sutepkite ištirpintu sviestu.