4 didelių raudonų arba žalių paprikų,
100 ml ilgagrūdžių ryžių,
300 g šviežių grybų (arba 250 ml sūdytų grybų mišinio),
sviesto (kepti),
200 ml tarkuot sūrio,
50 ml grietinėlės kavai,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų (pagal skonį),
aliejaus (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Nupjaukite paprikų viršutinę dalį su koteliu, išimkite sėklas. Sudėkite į aliejumi suteptą kepimo formą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Susmulkinkite ir svieste apkepkite grybus, sumaišykite su nusausintais ryžiais.
Įmaišykite 100 ml sūrio, grietinėlę ir kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą dėkite į paprikas ir užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Uždėkite paprikų viršūnėles ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol sūris gražiai paruduos.