Šventinė silkė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinė silkė


INGREDIENTAI:

1 kg silkių,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas acto,
1-2 šaukštai malto cinamono,
stiklinė razinų,
šaukštas cukraus,
10-15 gvazdikėlių,
apie 300 g svogūnų,
5 lauro lapai,
10 kvapiųjų pipirų,
vandens.


GAMINIMAS:

Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais.

Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos razinos, gvazdikėliai, lauro lapai ir kvapieji pipirai. Ant viršaus vėl sudedamas sluoksnis žiedais supjaustytų svogūnų. Į kitą indą supilamas aliejus, actas, pusė litro vandens, suberiamas cukrus, viskas sumaišoma ir supilama ant paruoštos silkės. Verdama ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas. Baigiant virti, viską galima pašlakstyti 1-2 šaukštais padeginto cukraus.

Ataušusį silkė gražiai sudedama į silkines.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668